TCMB'den Faiz Oranı Artışı: Kredi Kartı İşlem Bedeli Yüzde 5'e Yükseltildi!

TCMB'den Faiz Oranı Artışı: Kredi Kartı İşlem Bedeli Yüzde 5'e Yükseltildi!
TCMB, ek sıkılaştırma önlemleri ve TL mevduatın payını artırmaya yönelik yeni adımlar aldı. Yeni düzenlemeye göre, hesaplanan aylık maksimum sabit faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e yükseltildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Maksimum Faiz Oranlarına İlişkin Tebliğ'de değişiklik yapılmasına dair tebliği Resmi Gazete'de duyurdu. TCMB, kredi kartlarından yapılan nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında kullanılacak aylık maksimum akdi faiz oranını hesaplama yöntemini değiştirdi. Yeni yönteme göre, hesaplanan aylık maksimum akdi faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e yükseltildi. Son dönemlerde ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yaşanan artışın ardından nakit avans için uygulanan faiz oranı, ihtiyaç kredisi faiz oranına kıyasla düşük kalmıştı. Yapılan değişiklikle bu farklılık giderilirken, yeni oranlar bugünden itibaren geçerli olacak.

BANKALARIN KURUMSAL KİŞİ TL ORANI İÇİN AYLIK ARTIŞ HEDEFİ

Merkez Bankası'nın bankalara ilettiği yönergeye göre, gerçek ve kurumsal kişiler için belirlenen TL oranı hedefleri güncellendi. Buna göre, bankaların kurumsal kişi TL oranı için aylık artış hedefi getirildi. Daha önce kurumsal kişi TL oranı için bir önceki aya göre artış hedefi bulunmuyor ve 18 Ağustos 2023'teki düzeyin korunması gerekiyordu. Ayrıca, bankaların TL oranı seviyelerine bağlı olarak farklı olarak belirlenmiş olan gerçek kişi TL oranı aylık artış hedefleri güncellendi ve hedeflerin sağlanamaması durumunda uygulanacak komisyon oranı artırıldı. Yeni uygulama, bugünden itibaren geçerli olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir