Yeni Evlenecekler Bu Haber Size

Yeni Evlenecekler Bu Haber Size
2 yıl geri ödemesiz kredi verilmesine ilişkin 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi' Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanun kapsamında, yeni evlenecek çiftlere faizsiz olarak 150 bin lira kredi verilmesi planlanıyor. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz olacak ve 4 yılda geri ödeme şartıyla sağlanacak. Başvurular online olarak alınacak olan Fon'un kredi miktarı her geçen yıl artacak.

Uygulama, pilot bölgede başlayacak ve daha sonra Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. Evlilik desteği, 4 ilde başlayacak olan uygulama için AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, evlilik kredisi şartları ve yaş sınırlarıyla ilgili detaylı açıklamalar yaptı. 2023 evlilik kredisi başvurularına dair merak edilenler için gözler tarih ve şartlar belirlenirken. Leyla Şahin Usta şu şekilde konuştu,

''İlk evlilikler önceliğimiz ama deprem bölgesiyle başlıyoruz pilot iller olarak. Belki genç bir kardeşimiz eşini kaybetmiş olabilir, ikinci bir evlilik olabilir, o yüzden şartların çok net olmayacağını, proje kapsamında ilin, bölgenin ihtiyaçlarına oradaki gençlerin durumuna göre değişiklik arz edebileceğini söyleyebilirim." ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EVLİLİK DESTEĞİ AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu, aile müessesesinin desteklenmesini, güçlendirilmesini, gençlerin sosyal risklere karşı korunmasını ve gelişimlerine yönelik kaynak oluşturmayı amaçlamaktadır.

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşacak.

Kurul kararları oy çokluğu ile alınacak. Bakan yardımcıları, ilgili bakanlar tarafından görevlendirilecek. Fon'u yönetecek olan Yönetim kurulu Fon'dan kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını, harcama programlarını belirlemeye yetkili olacak.

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU DETAYLARI AÇIKLANDI!

Resmi Gazete'de yayımlanan Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere, 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.

Kanun kapsamında, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesini öngörüyor. Kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

Başvuruları internet üzerinden yapılacak olan Fon'un kredi miktarı her yıl artacak.

Depremlerden etkilenen illerde başlayacak pilot bölge uygulaması, daha sonra Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

EVLİLİK DESTEĞİ 4 İLDE BAŞLAYACAK!

Gençlere evlilik desteği kapsamında 2 yıl ödemesiz, sonrasında 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek 150 bin liralık faizsiz kredi için Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya pilot iller olarak belirlendi.

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis Başkanlığına sunulan Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi hakkında bilgi verdi. Usta, "Teklifin merkezinde; bizi biz yapan, kutsal saydığımız ailenin korunması yatmaktadır." dedi.

"FONUN KAYNAKLARININ NEREDE, NASIL KULLANILDIĞI KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK"

Kanun tasarısının 9 maddeden oluştuğunu belirten Usta, "Temel amacımız; fonun kaynaklarının aktarılmasıyla birlikte aile müessesesinin güçlendirilmesi ve korunması, gençlerin evliliklerinin sağlam temeller üzerine kurulmasının sağlanması, gençlerin ve ailelerin sosyal risklere karşı korunması, gençlerin gelişim ve girişimlerine destek verilmesi için kullanılması." ifadelerini kullandı.

Kamu kaynaklarının denetlenebilirliği, şeffaflığı noktasında altışar aylık periyotlarla fonun kaynaklarının nerede ve nasıl kullanıldığının kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Usta, kanun tasarısında ihtiyaç duyulan yönetmeliklerin çıkarılmasıyla ilgili yetki verildiğini açıkladı.

"İKİNCİ EVLİLİKLER DE SÖZ KONUSU OLABİLİR"

Kredilerin ilk evliliğini gerçekleştiren kişilere mi verileceği sorusuna Usta, şu yanıtı verdi:

"İlk evlilikler önceliğimiz, ancak deprem bölgesiyle başlıyoruz pilot iller olarak. Belki genç bir kardeşimiz eşini kaybetmiş olabilir, ikinci bir evlilik olabilir, o yüzden şartların çok net olmayacağını, proje kapsamında ilin, bölgenin ihtiyaçlarına ve oradaki gençlerin durumuna göre değişiklik gösterebileceğini ifade edebilirim. O yüzden deprem bölgesi için ikinci evlilikler de söz konusu olabilir, kabul edilebilir. Şartlar tamamen ilin ve bölgenin ihtiyaçlarına ve oradaki projenin şartlarına uygun şekilde düzenlenebilir, güncellenebilir, sınırlar genişletilebilir."

Birinci önceliklerinin, pilot illerde evlilik noktasında destek ihtiyacı olan gençlere maddi destek sağlamak olduğunu belirten Usta, fonun kaynakları arttıkça gençlerin girişimlerine ve gelişimlerine destek vermeyi amaçladıklarını vurguladı.

Usta, bu nedenle fonun yönetiminde 5 bakanlığın yer aldığını ve projelerin fon yönetim kurulunda değerlendirilerek uygun görülenlere destek sağlanacağını söyledi.

YAŞ SINIRI YOK!

Uygulamanın başlayacağı Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'nın pilot iller olarak belirlendiğini açıklayan Usta, gerekli görülürse depremzedelerin yaşadığı diğer bölgelerin de programa dahil edilebileceğini bildirdi.

Güncellemelerin yaş için de geçerli olduğunu belirten Usta, "Bir kriter belirlemedik. Yönetim Kurulu, ilin ve bölgenin özelliğine bağlı olarak, oradaki gençlerin durumlarına göre yaş sınırlarını proje kapsamında değerlendirecek, buna göre esneklik gösterebilir. Bir yaş sınırı koymadık. En fazla genç insanımızın bu fondan faydalanmasını ve yararlanmasını hedefliyoruz. Bu nedenle yaşla ilgili bir kriter koymadık. Proje kapsamında değerlendirilecek." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir