Bu Bayram Fiyatlar Yükseldi, Alışverişler Azaldı

Bu Bayram Fiyatlar Yükseldi, Alışverişler Azaldı
Geçtiğimiz yıla kıyasla iki veya üç kat artan şeker fiyatları, Malatya halkının bayram alışverişlerini olumsuz yönde etkiliyor. Birçok Malatyalı, geçmiş yıllarda alıştıkları gibi bolca alışveriş yapmak yerine, bu yıl daha temkinli davranıyor.

Malatya sakinleri, enflasyonun vurduğu sıkıntıyı derinden hissediyorlar ve bu yıl bayram şekeri almakta zorlanıyorlar. Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla market rafları renklendiği halde, şekerler beklenen ilgiyi görmüyor.

Bayram şekerlerinin fiyatlarındaki artış, Malatya halkının tatlı alışverişlerini olumsuz etkiliyor. Bu durum, esnafı da endişelendiriyor. Şeker fiyatlarındaki ani yükselişin müşteri taleplerini azaltacağı endişesiyle, tezgah sahipleri bayram öncesi satışlarda beklenmedik bir düşüş yaşandığını ifade ediyor.

BAYRAM ŞEKERİ NE KADAR?

Malatya'da, bayram şekeri fiyatları marketten markete değişmekle birlikte, en uygun fiyatlı şeker kilosu 150 TL'den başlayarak satılıyor. En yüksek bayram şekeri fiyatı ise 400 TL'ye kadar çıkabiliyor. Çikolatalı, Antep fıstıklı ve fındıklı gibi çeşitlere göre fiyatlar daha da artabiliyor.

BAYRAM ŞEKERİ’NİN YANDAŞI KOLONYA

Ramazan Bayramı'nda en çok misafirlere ikram edilen sadece şeker değil elbette. Şekerin yanı sıra misafirlere sunulan kolonya da önemli bir unsurdur ve bu da maliyeti artırır.

İşte Malatya'da bayram şekeri fiyatları...

Ortalama kalitedeki bir kilo şekerin fiyatı 200 TL olarak belirlenmiş durumda. Buna ek olarak, 400 mililitrelik bir pet şişe limon kolonyası da (118,50 TL'den) eklerseniz, toplamda cebinizden 318,50 TL çıkmış olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir