Deprem Zararı: Peynir Satıcıları Konteyner Pazarında Ayakta Kalmaya Çalışıyor

Deprem Zararı: Peynir Satıcıları Konteyner Pazarında Ayakta Kalmaya Çalışıyor
Deprem sonrası iş yerleri zarar gören peynir satıcıları, konteyner pazarında ayakta kalmaya çalışıyor. İşlerin canlanması için kalıcı çözümler bekleniyor.

Malatya'nın ünlü yaylalarında özenle hazırlanan koyun, keçi ve inek peynirleri, lezzet meraklılarıyla buluşmak için raflardaki yerlerini aldı. Yazın gelmesiyle birlikte sofralarımıza taze ve doğal tatlar katmaya hazırlanan bu peynirler, adeta bir lezzet şöleni vaat ediyor.

Yaylalardan elde edilen koyun, keçi ve inek peynirleri, Sümer Park'ta kurulan konteyner pazarındaki tezgahlarda sergilenirken, ürünler kilogram başına 180 ile 200 TL arasında fiyatlandırılarak satışa sunuluyor.

Deprem sonrası iş yerleri zarar gören peynir satıcıları, konteyner pazarında ayakta kalmaya çalıştıklarını dile getirerek, kalıcı iş yerlerinin yeniden inşa edilmesiyle birlikte işlerin daha da canlanacağını umut ettiklerini ifade ettiler.

Taleplerin acil ihtiyaçları karşılayacak seviyede olduğunu belirten esnaf, en büyük talebin ise inek peynirine olduğunu vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir