Farkındalıkla Hataları Düzeltmek: MOTAŞ Şoförlerine Verilen Önemli Eğitimler

Farkındalıkla Hataları Düzeltmek: MOTAŞ Şoförlerine Verilen Önemli Eğitimler
MOTAŞ, idari binasında verilen eğitimlerde, "Hatalarımızı Düzeltmek İçin Farkındalık Geliştirelim" temasıyla şoförlere önemli bilgiler aktarıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri MOTAŞ, trambüs şoförlerinin yetkinliklerini artırmak ve trafik güvenliğini sağlamak için önemli bir adım atıyor. Uzman eğitmenler ve atölye mühendisleri tarafından sunulan hizmet içi eğitimlerde, şoförlere "Yolcu ile iletişim becerileri", "Stres yönetimi", "İş sağlığı ve güvenliği", "Trafik kuralları" ve "Trafik psikolojisi" gibi konuları içeren bilgiler aktarılıyor.

Uzmanlar, MOTAŞ'ın idari binasında verilen eğitimlerde, "Hatalarımızı Düzeltmek İçin Farkındalık Geliştirelim" mesajıyla şu bilgileri paylaştı:

“Trafikte haklı olmak kaybettiklerimizi geri getirmez. Bundan dolayı haklı da olsak bir kazayı engellemek için önceliğimizden vazgeçelim. Bu davranış karşınızdakini kurtardığı gibi bizi de riskten kurtarır.

‘İlk Düğmeyi Yanlış İliklerseniz Gerisi Yanlış Gider’

İlk düğmeyi yanlış iliklerseniz gerisi yanlış gider. Bu nedenle başlangıcı doğru yapalım ki arkası doğru devam edebilsin. Araç hâkimiyeti için en öncelikli kural doğru oturma pozisyonunda olmaktır. Doğru pozisyonda araç kullanırsanız araca olan hâkimiyetiniz artar; hataları ve yanlışları önceden fark edebilirsiniz.

Hatalı sürüş size kaybettirdiği gibi kurumunuza da kaybettirir. Sürücü doğru zamanda doğru yerde durabilirse hayatını kurtarabilir.

Her zaman trafikte önleyici tedbiri biz alalım. Zarara uğradıktan sonra haklı olmanın bir faydası yoktur. Hız daima felakettir. Tehlikeyi görüp olasılıklara göre pozisyon alın.

Doğru yer ve zamanda yavaşlayın. Takip mesafesini muhafaza edin. Trafik kurallarını çiğneyecek derecede kendinize aşırı güvenmeyin.” ifadeleri kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir