Emekli kök maaşa yüzde 88 zam hesabı yapıldı! En düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak

Emekli kök maaşa yüzde 88 zam hesabı yapıldı! En düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak
Emekliler dört gözle Ankara’dan çıkacak ilave zam kararını bekliyor. Emekli maaş zammı için kritik tarih ise 17 Ekim. İşte emekliye ek zam son dakika gelişmeleri…

Emekliye ara zam kararı heyecanla bekleniyor. Milyonlar heyecanla yeni gelişmeleri beklerken emekliye ek zam için kritik tarih belli oldu. 17 Ekim’de bütçe çalışmaları başlıyor. Emekliye ara zam konusunun da bu çalışmalar sırasında gündeme geleceği tahmin ediliyor. Emekliye yapılacak ilave zam için ekonomi uzmanlarından da yeni tahminler geliyor. TÜİK tarafından açıklanan yeni enflasyon verileri doğrultusunda emekli zammı hesapları yapıldı. Peki emekliye ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı zam sonrası ne kadar olacak? İşte detaylar…

TÜİK, Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin ara zammı için de önemli olan rakamlara göre 3 aylık veri yüzde 25,11 oldu. Milyonlarca emekli de maaş zamlarını yakından takip ediyor. Uzmanlardan emekliye ek zam konusunda yeni tahminler açıklandı. Ekonomi uzmanları Ekim’de yapılacak ara zam ve Ocak’ta yapılacak asıl zamla emekli maaş zammının yüzde 88’e ulaşacağını tahmin ediyor. Peki emekliye kök maaş zammı sonrası yeni emekli maaşları ne kadar olacak? Zam sonrası en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

emekli-kok-maas-zammi-1.jpg

EMEKLİ ZAMMI TAKVİMİ BELLİ OLDU

17 milyona yakın emekli vatandaş hükümetin ilave zam kararını yakından takip ediyor. 1 Ekim'de TBMM'nin açılması ile birlikte Yavaş yavaş emekli zammı takvimi ile ilgili yeni gelişmelerde belli olmaya başladı. Emekli maaş zammının yapılabilmesi için öncelikle bütçe çalışmalarının tamamlanması gerekiyor. 3 yıl çalışmaları ise 17 Ekim tarihinde başlayacak. Hükümetinin emekli maaş zammı için zam takvimi ise şöyle:

*Bütçe çalışması tamamlanacak, taslak çalışma ortaya konulacak

*Kanun Teklifi Meclise Gelecek

*Meclis Plan Ve Bütçe Komisyonu'nundan Geçecek

*Genel Kurul'da Oylanacak

*Başkan Erdoğan'ın İmzasıyla Resmi Gazete'de Yayımlanacak

*Ocak Ayı Başında 6 Aylık Enflasyon Rakamlarının Kesinleşmesi Sonrası

*Emekli Maaşları Yeniden Artacak

EMEKLİYE NE KADAR ZAM GELECEK?

Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Emekliye 2 aşamalı zam planı var. Bunlardan birincisi ekim ayı sonunda ya da kasım ayı başında ilave zam olarak gerçekleşecek yoksa yapılacak olan ekran %30 civarında olacak. Emekliye asıl zam ise Ocak ayında gelecek. 6 aylık enflasyon verileri ve refah payı doğrultusunda yapılacak olan Ocak zammı ile birlikte toplam zam oranının %88'e kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

emekli-kok-maas-zammi-2.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine bakanlıklar özellikle en düşük emekli maaşının güncellenmesi için harekete geçmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e resmini günlerde bir açıklama yaparak en düşük emekli maaşının yeniden düzenlenmesi için çalışmalarının olduğunu söylemişti. Uzmanlara göre Kasım ayı başlarında en düşük emekli maaşına yapılacak artışla birlikte yeni en düşük emekli maaşı 11.250 TL'ye kadar yükselecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir