Hasan Yağmur

Hasan Yağmur

Enkazdan Kurtulamayan Şehir MALATYA

Sayın Malatya Yöneticileri,

Gelecek hafta Ramazan başlıyor. Sözde Destan Şehir olan #MALATYA enkaz şehir ve hayalet şehir haline dönüşmeye başladı. Şehrimizin merkez ilçe nüfusları 800 Bin civarı iken şuan merkezde 300 Bin civarı insan yaşıyor.

Kış şartları altında #Malatya insanı daha ne kadar durabilir ki? Sürekli enkaz kalıntılarını gören Depremzede hemşerilerimiz #Malatya'lı yönetici ve siyasetçilerin yaptığı açıklamalarla sanki Malatya'da yaşananların asrın felaketi ile alakası yokmuş gibi bir hava oluşturulduğuna inanıyorlar. % 70 oy alınan şehirde enkaz kaldırma işleminin yeterince hızlı kaldırılmadığına inanıyorlar.

Kış şartlarında ve Ramazan da çadırlarda yaşamak depremzedeler için yeterince ağır olacak. Bizde biliyoruz ki #Malatya'da yaşayan herkes depremzede. Fakat, yaşanan felaketin boyutunu göz önünde bulundurunca sonrası yapılan enkaz kaldırma işlemleri açısından hız bakımından yeterli olmuyor.

Evlerde ki hasar durumlarının tespiti yapılırken de üstün körü yapıldığı ile ilgili şikayetler alıyoruz.

Lütfen!! bu durumlara dikkat edelim.

#Deprem'de ölen kişi sayısı az diyen depremden az etkilenen il olarak davranıldığı kaygısı Malatyalı Depremzelerin hiçbir zaman değişmeyecek düşünceleri gibi gözükmektedir.

Bizler halkın içinde ve halkın tüm kesimlerinin sesi olarak bu düşünceleri paylaşıyoruz.

Sayın yetkililerimizden ricamız;

Üvey evlat muamelesi gördüklerini düşünmeye başlayan #Malatyalı Depremzedelere kulak verin, Enkazların kaldırılması işlemine hız vermek adına enkaz kaldırma araç sayılarını artırarak Depremzedelerin psikolojisinin daha da bozulmasına mani olun. Ramazana girerken Depremzedelerin şartlarının daha iyi olması için gereken adımları bürokrasi de zaman kaybına neden olmasına izin vermeyiniz.

Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun  ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum'un Malatya ve Malatya yapılan işlemler hakkında yeterli bilgilendirme yapılmadığına inanıyoruz. ve Enkaz kaldırma işlerin yavaş olmasının sebebinin de sudan bahaneler söyleyerek kapatıldığı düşüncesi hakim.

Saygılarımla,

Hasan Yağmur

Malatya Gerçek Haber

Sahibi ve Genel Yay. Yönetmeni

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Yağmur Arşivi