Seçim Günü Hangi İşletmeler Açık?

Seçim Günü Hangi İşletmeler Açık?
Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi genel eğlence mekanları kapalı olacak.

31 Mart’ta Türkiye genelinde oy verme işlemi gerçekleşecek. Malatya’da oy kullanma işlemi saat 07.00’da başlayacak ve 16.00’da sona erecek. Seçim günü boyunca kafeler, restoranlar ve alışveriş merkezleri açık olacak mı?

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak belirlenmiştir.

Bu illerin dışında kalan diğer illerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak belirlenmiştir.

Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda ise yalnızca yemek servisi yapılacak.

Mahalli İdareler Seçimlerinin gerçekleşeceği 31 Mart Pazar günü marketler açık olacak. Zincir marketler normal işleyiş saatlerinde hizmet verecek.

Seçim günü saat 06.00'dan gece 24.00'a kadar alkollü içki satışı yasaklanacaktır. Emniyet ve asayişi sağlamakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak. Seçim günü saat 18.00'dan sonra düğünler gerçekleştirilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir