Şiddetli Yağışlarla Gelen Güçlü Rüzgar Uyarısı!

Şiddetli Yağışlarla Gelen Güçlü Rüzgar Uyarısı!
Bölgede şiddetli yağışlarla birlikte güneyden esen kuvvetli rüzgarlar, ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına ve ağaç devrilmesine neden olabilir. Tedbirli olun.

Bugün Malatya'da Meteoroloji tarafından bildirilen bilgiye göre, aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların şehrin batı ve kuzey kesimlerinde zaman zaman yoğun olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Güney yönlerden orta kuvvette esen rüzgarların yağış anlarında zaman zaman güçlü olması bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı:

Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Malatya'nın kuzey ve batı kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak şiddetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Bu durum, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış esnasında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabilir. Dolayısıyla, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.

Kuvvetli Rüzgâr Uyarısı:

Bölgemiz genelinde beklenen yağışlarla birlikte güney yönlerden esmesi beklenen rüzgarın zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) olması bekleniyor. Bu durumda ulaşımda aksamalar, çatıların uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Bu nedenle, herkesin dikkatli ve tedbirli olması önemlidir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir