44-45-47-48 yaş erken emeklilik son dakika! 5000-7200 günle yaş şartı olmadan emeklilik müjdesi geldi

44-45-47-48 yaş erken emeklilik son dakika! 5000-7200 günle yaş şartı olmadan emeklilik müjdesi geldi
Erken emeklilik için yeni yasa çıkmasını bekleyen milyonlara müjde geldi. Artık 5000 - 7200 günle yaş şartı olmadan erken emeklilik mümkün.

Erken emeklilik düzenlemesi bekleyen vatandaşlar TBMM tarihini yakından takip ediyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi müjdelediği düzenlemenin detayları da yoğun bir şekilde aranıyordu. Nihayet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı erken emeklilik düzenlemesi için hazırlıkları tamamladı. milyonlarca kişiye verilecek olan erken emeklilik hakkı için düğmeye basıldı. Peki Kimler erken emekli olacak? erken emeklilik şartları neler?

Türkiye’de EYT düzenlemesi Milyonlarca kişi için erken emeklilik yolu açmıştı. Yaklaşık 6 milyon vatandaş bu yasa sayesinde 50 yaş altında erken emekli olma hakkına sahip oldu. şimdi gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Geçtiğimiz aylarda açıkladığı yeni düzenlemeye çevrildi. Kısmi emeklik sistemi ile birlikte artık birçok vatandaş yeniden erken emeklilik hakkına sahip olacak. düzenlemenin son ayrıntıları ise merak konusu oldu. Özellikle başta bağ-kur sigortalıları olmak üzere milyonlarca kişiyi kapsayacak olan emeklilik düzenlemesi yavaş yavaş son halini almaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan da konu ile ilgili son dakika açıklamaları var. işte erken emeklilik düzenlemesi ile ilgili yeni gelişmeler…

akbank-emekli-promosyon-1.jpg

EMEKLİLİK SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRECEK OLAN DÜZENLEME GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mayıs ayında yapılan seçimlerin öncesinde AK Parti seçim beyannamesini açıklamış ve emeklilik sistemini Sil Baştan değiştirecek yepyeni bir düzenlemeden bahsetmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlıkları devam eden yeni düzenleme ile ilgili de yeni gelişmeler var. yapılan son dakika açıklamasına göre bu yeni düzenleme sayesinde başta bağ-kur sigortalıları olmak üzere milyonlarca kişiye 50 yaş altı erken emeklilik yolu açılacak. yani düzenleme bekleyen milyonların erken emeklilik hayalleri gerçeğe dönecek.

YAŞ ŞARTI ARANMADAN EMEKLİLİK GELİYOR

Yeni emeklilik sisteminde yaş şartı aranmayacak. 5.000 gün ve 7200 gün prim sayısına ulaşanlar emeklilik dilekçelerini sosyal güvenlik kurumuna vererek erken emekli olma hakkına sahip olacak ilk etapta yaklaşık 1 milyon bağ kurulunun yeni düzenlemeden faydalanması bekleniyor. ancak sonrasında toplamda faydalanan kişi sayısının 5 milyona kadar ulaşacağı tahmin ediliyor. Sosyal Güvenlik uzmanları Cumhurbaşkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan bu yeni düzenlemeyi ikinci EYT olarak adlandırılıyor. yani Milyonlarca kişi yeniden EYT'li olarak erken emeklilik hakkına sahip olacak.

akbank-emekli-promosyon-2.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Yeni erken emeklilik düzenlemesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da yeni bir son dakika açıklaması geldi. partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yeni düzenleme sonrasında milyonlarca vatandaşın erken emeklilik biletini alacağını duyurdu. düzenlemenin ise en geç Ocak ayında TBMM'ye sunulacağı tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir