Gece yarısı açıklandı! Emekli zammı rakamları değişti yeni sosyal haklar da verilecek

Gece yarısı açıklandı! Emekli zammı rakamları değişti yeni sosyal haklar da verilecek
Emekli zammı son dakika… Gece yarısı açıklama geldi. Emekliye zam oranları değiştirildi. Ayrıca emekliler için yeni sosyal haklar da geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında emekliler 5000 TL ikramiye ödemesi için geri sayıma başladı. Bir yandan da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak olan yeni düzenlemelere gözler çevrildi. Yeni Sosyal Güvenlik düzenlemesi ile birlikte birçok kişiye erken emeklilik gelecek. Ayrıca emekli Ocak zammı oranları da değişiyor. Torba yasa ile birlikte TBMM'ye emekli maaş zammı rakamları, bir emekliye yeni sosyal haklar, ev hanımlarına ve bağ-kurlulara erken emeklilik gibi birçok madde sunulacak. Peki emekliye yeni zam oranları ne kadar olacak? Son dakika emekli maaş zammı oranları ve detaylar haberimizde…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardından milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesini onayladı. Emekliler Kasım ayının ilk yarısında tek sefere mahsus olarak ikramiye ödemesi alacak. Buna ek olarak emeklilere başka sürprizler de var. Yeni torba yasa ile birlikte emekliye zam oranları değişecek aynı zamanda yeni sosyal haklar verilecek. Torba yasa maddeleri arasında emekli zammı, emekliye yeni sosyal haklar, ev hanımlarına erken emeklilik, taşerona kadro, bağ-kurluya prim indirimi gibi birçok madde var. 17 milyon emeklinin ise gözü kulağı 2024 Ocak zammı oranlarında. Nihayet beklenen zam oranları ile ilgili de ilk ipucu geldi.

emekli-zammi-1.jpg

EMEKLİYE OCAK ZAMMI ORANLARI BELLİ OLUYOR

Emekli zammı rakamları yavaş yavaş değişiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve emekliye verilecek zam oranlarının yılbaşında %50'ye yakın olacağını söylemişti. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri de şimdiden civarı 25'i geçti. Geriye 3 aylık veri kaldı. Orta vadeli programda açıklandığı gibi yıl sonra enflasyonu %65 oranında çıkarsa emekliye verilecek olan enflasyon farkı zammı %37 olacak. Aynı zamanda emekli için refah sayılı müjdesine de Cumhurbaşkanı Erdoğan Geçtiğimiz günlerde vermişti.

Enflasyon farkı ve refah Payı dahil olmak üzere emekliye Ocak 2024 zamlı olarak en az %45 oranında artış bekleniyor. Ancak bu oranlar %50'ye kadar çıkabilir. Emekli zammı rakamları şimdiden yüksek oranlara ulaşırken Kesin ve net konuşmak için Türkiye İstatistik Kurumunun açıklamaları takip ediliyor.

emekli-zammi-2.jpg

EMEKLİYE 5000 TL CUMHURİYET İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Peki emekli maaşı alanlara 5.000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman verilecek? Emekliye Cumhuriyet ikramiyesi için tarihler belli oldu. Kabine toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyet ikramiyesinin Kasım ayının ilk yarısında ödeneceğini bildirdi. Emekliler Kasım ayının ilk yarısında 5.000 TL'yi cebine koyacak aynı zamanda Ocak zammı içinde yeni rakamlar belli olacak. Ancak Cumhuriyet ikramiyesinden sadece çalışmayan emekliler faydalanacak. Çalışan emeklilere ise Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi yapılmayacak. Yine dul ve yetim aylığı alanlar, şehit yakınları, Gaziler de Cumhuriyet ikramiyesi ödemesinden yararlanma imkanı elde edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir