Malatya'da Seçim Öncesi Ortalık Karıştı

Malatya'da Seçim Öncesi Ortalık Karıştı
Malatya'da, 31 Mart yerel seçimlerine yaklaşırken büyükşehir adaylığı konusunda planlamalar başlatıldı.

31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlıklar hızla devam ederken, AK Parti ve CHP'nin aday tercihleri merak konusu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde büyükşehir için İnönü Üniversitesi Kardiyoloji Profesörü Prof. Dr. Hasan Pekdemir’in ismi ön plana çıkarken, Prof. Dr. İbrahim Gezer'in ortak aday olarak gündemde olduğu belirtiliyor.

Şu ana kadar büyükşehir adayını açıklamayan CHP'de listedeki isimler sır gibi saklanırken, parti tabanında ortak aday konseptine sıcak bakılmadığı ifade ediliyor.

AK Parti cephesinde ise mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan ile eski milletvekili Öznur Çalık’ın isimleri öne çıkıyor.

2024 seçimlerinde 30 büyükşehir ve 29 il belediyesinde işbirliği yapma kararının ardından Malatya'da da siyasi hesaplar karmaşık bir hal almış durumda.

AK Parti ve MHP, 31 Mart yerel seçimlerinde gerçekleştirecekleri ittifak çalışmasına son noktayı koydu. 2019'da 30 büyükşehir ve 2 ilde başlatılan ittifakı genişleten iki parti, 2024 seçimlerinde 30 büyükşehir ve 29 il belediyesinde işbirliği yapma kararı aldı. Malatya'da ittifak gerçekleşirse mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan'ın aday gösterileceği öğrenildi.

Malatya büyükşehir belediye başkanlığı için yapılan anketlerde Selahattin Gürkan ve eski milletvekili Öznur Çalık ile ilgili sorular dikkat çekiyor. "Malatya'da ittifak yapılacak mı, yoksa ayrı adaylarla mı seçime girilecek?" sorusu gündeme gelmiş durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir