KİPAP ile Kadın İstihdamı Destekleniyor! 3.000 TL Çocuk Bakım Desteği Sağlıyor

KİPAP ile Kadın İstihdamı Destekleniyor! 3.000 TL Çocuk Bakım Desteği Sağlıyor
KİPAP, kadınların işgücüne katılımını destekliyor. İşverenlere kadın çalışan istihdamı için destek sağlıyor. İşyerleri, sigortalı çalışan sayılarının %10'una kadar kadın katılımcı talep edebilir. Kadın işçiler, çocuk sahibi olmaları halinde aylık 3.000 TL çocuk bakım desteği alıyor.

Türkiye'nin yüzyıl vizyonunun bir parçası olarak, İŞKUR, kadınların işgücüne katılımını artırmak ve üretimde daha fazla kadın istihdamını desteklemek için "Pozitif Ayrımcılık Projesi"ni uygulamaya koydu.

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)

Bu proje, işverenlere mali yük getirmeden ihtiyaç duydukları işgücünü yetiştirme fırsatı sunuyor. Pilot illerden biri olan Bursa'da başlatılan KİPAP, 18-35 yaş arası kadınlara imalat sektöründe iş imkanı sağlıyor.

KİPAP kapsamında, kadın çalışan istihdam eden imalat sektöründeki işyerlerine, üç ay boyunca aylık 25.000 TL'ye kadar destek veriliyor. Bu destekten yararlanmak için işyerinin en az iki sigortalı çalışanı olması gerekiyor.

Yararlanan işyerleri, destek aldıkları sürenin en az iki katı kadar süreyle kadın çalışanı istihdam etme taahhüdünde bulunuyorlar. Bu sayede, kadınların işgücüne kalıcı olarak katılımı teşvik ediliyor.

İşyerleri, sigortalı çalışan sayılarının %10'una kadar kadın katılımcı talep edebilirler.

Çocuk Bakım Desteği

Proje kapsamında çalışan kadın işçiler, 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olmaları halinde aylık 3.000 TL çocuk bakım desteği alacaklardır.

Başvuru Süreci

KİPAP başvuru şartlarını karşılayan işverenler, İŞKUR e-şube üzerinden başvuruda bulunabilirler. Proje uygunluğu ve detaylı bilgi için Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezlerindeki iş ve meslek danışmanları yardımcı olacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir