Malatya'da Kelepir Alıcılar Nakit Ödemeyi Seçiyor

Malatya'da Kelepir Alıcılar Nakit Ödemeyi Seçiyor
Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği Malatya'da, ev fiyatlarında bir düşüş yaşandı. Deprem bölgesindeki kentte satılık konutların sayısında artış yaşanırken, fiyatların deprem öncesi seviyelere göre gerilediği belirtildi.

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, Malatya'da satılık konut ilanlarının arttığını ifade etti. 6 Şubat 2023 depreminin Malatya'da yoğun etkisiyle birlikte, vatandaşlar konutlara olan güvenlerini kaybetmiş durumda. Az hasar gören konutlarda yaşamını sürdüren Malatyalılar, bir yandan evlerinde kalmaya devam ederken diğer yandan konutlarını satışa çıkarma eğilimine girmiş durumda.

MALATYA’DA KONUT KREDİLERİNE İLGİ AZALIYOR!

Bu süreçte Malatya'da konut almayı düşünen vatandaşların nakit ve kredi tercihlerini değerlendiren Özgül, ekonomik durumu daha sıkı takip eden alıcıların nakit ödemeye yöneldiğini ifade etti. Bankaların sunduğu konut kredilerinin faiz oranlarının yüksek olduğunu belirten Özgül, “1 milyon liraya 10 yılda 60 bin TL faiz ödeniyor. Bu da her vatandaşın bütçesine uygun olmayabilir. Şu an Malatya'da konut kredilerine olan talep oldukça düşük” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir