Malatya'ya 6 Milyar TL Ek Fon Konutları İyileştirecek

Malatya'ya 6 Milyar TL Ek Fon Konutları İyileştirecek
Erdoğan, Malatya'ya 6 milyar lira destekle konutları ve ticari binaları sağlayacaklarını açıkladı. Hedefleri, hak sahiplerini önümüzdeki yılın ortasına kadar yerleştirmek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki toplanma meydanında Malatyalılarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan,

“Kutsal kişilerin vatanı, aşık olanların yerleşkesi, güzellikleriyle tanınan Malatya'nın harika insanlarıyla bir kez daha buluşmaktan mutluluk duyuyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 72, milletvekilliği seçimlerinde ise yüzde 69 oranında destek vererek Cumhur İttifakı'na güç katan Malatya halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Malatya, bir kez daha sandıkta destan yazdı. Sizler bize güvendiniz, üzerinize düşeni eksiksiz yerine getirdiniz. Biz de bu güvene layık olabilmek için gece gündüz demeden çalışacağız. 31 Mart'ta, büyükşehir ve ilçelerde Cumhur İttifakı'nı rekor bir oy oranıyla taşıyacağınıza olan inancımız tam” dedi.

erdogan.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatyalıların "Malatya, sözlerinle gurur duyuyor" sloganlarına "Ben de sizinle gurur duyuyorum" diyerek katıldı ve şu şekilde devam etti:

"Malatya, bugüne kadar hiçbir mücadelemizde bizi yalnız bırakmadı. Türkiye'nin Yüzyılında Malatya ile birlikte yürümenin haklı gururunu yaşıyoruz. Gönlümüz, eşi bulunmayan Malatya'dan hiç ayrılmak istemiyor. Malatyalı kardeşlerim, kimin samimi olduğunu, kimin şahsi çıkarlar peşinde koştuğunu çok iyi değerlendiriyor. Malatya halkı karakterli, dürüst, sözünde duran bir topluluk oldu. Kandil'le ilişkilendirilmeyi bir beceri olarak göreni, terörle iç içe olanı Malatya affeder mi? Şehrini geliştiren ve hizmetiyle öne çıkanı Malatya unutur mu?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya ile ilgili şunları söyledi:

“Malatya’da 20 bin kırsalda 70 bin hak sahibi belirlendi. Geçtiğimiz ay inşası tamamlanan 6 bin 181 konutu hak sahiplerine teslim ettik. 48 bin 837 konutun inşası sürüyor. 32 bin 583 yerinde dönüşüme başvuru oldu, 500’ü konutlarını inşa etmeye başladı. Kent merkezinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 6 milyar lira ilave destek sağladık. Amacımız, önümüzdeki yılın ortasına kadar tüm hak sahiplerini konutlarına ve ticari binalarına kavuşturmaktadır. Depremzede şehirlerimizi geleceğe hazırlayacak çalışmalar yapıyoruz. Savunma sanayi yatırımlarını deprem bölgesinde yoğunlaştıracak çalışma başlattık. Depremin tüm izlerini silene kadar durup dinlenmeden çalışacağız. Binden fazla personelde 110 bin şantiyede çalışmalar devam ediyor. 46 bin konut teslim etik, ay sonuna kadar 75 bine çıkaracağız. Her ay 15-20 bin ilaveyle yılsonuna kadar 200 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz. 255 bin yerinde dönüşüme başvuru oldu. Depremle sarsılan şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Malatya başta olmak üzere deprem şehirlerimizi eskiden olduğu gibi canlı hale getirmekte kararlıyız.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir