MTSO Başkanı: Borç Teminatı, Depremzedeleri Zorluyor!

MTSO Başkanı: Borç Teminatı, Depremzedeleri Zorluyor!
MTSO Başkanı Sadıkoğlu: "50 bin TL ve üzeri borçlar için teminat istenmesi, depremzedelerimizin kayıplarını dikkate almamaktadır."

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, vergi ve SGK borçlarının taksitlendirilmesinde teminat şartının mağduriyet yarattığını belirtti. "50 bin TL ve üzeri borçlar için teminat talebi, depremzedeleri zor durumda bırakıyor. Teminat şartının kaldırılması veya limitin 500 bin TL'ye çıkarılmasını talep ediyoruz. Asrın felaketini yaşadık, asrın destekleriyle ayağa kalkabiliriz." dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Sadıkoğlu, Malatya'nın da aralarında bulunduğu dört ilin depremden en fazla zarar gördüğünü belirterek,

“Malatya’mız 6 Şubat depremlerinden sosyal ve ekonomik olarak büyük yaralar aldı. 27 bin 500 bağımsız iş yerimiz ağır hasarlı. Koca bir şantiyeye dönmüş şehrimizde, 3 bin 205 esnaf ve tüccarımız 21 metrekarelik konteynerlerde ticaret yapmaya çalışıyor. Asrın felaketini yaşadık, asrın destekleriyle ayağa kalkabiliriz. Virane haldeki şehrimizin yeniden ayağa kalkması ve şehirdeki canlılığın yeniden tesisi için ticaretin ayağa kalkması büyük önem taşıyor. Bugüne kadar sunulan destekleri çok kıymetli buluyoruz ancak Malatya’mızın da aralarında bulunduğu depremden en fazla zarar gören dört il için daha fazlasına ihtiyaç var” dedi.

“TEMİNAT ŞARTI KALDIRILMALI VEYA YÜKSELTİLMELİ”

İşletmelerin vergi ve SGK borçlarını taksitle ödemek istediğinde önlerine çıkan teminat şartının kaldırılması gerektiğini kaydeden Başkan Sadıkoğlu,

“Mücbir sebep hali uygulanan il ve ilçelerde tüm vergi ve SGK borçlarına 24 ay faizsiz taksitlendirme imkânı için teşekkür ediyoruz. Fakat bu borçları faizsiz olarak taksitlendirebilmek için 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’a göre 50 bin TL ve üzeri borçlar için teminat istenmekte. Büyük depremler yaşamış şehrimizde iş yeri yıkılmış, tüm sermayesini kaybetmiş üyelerimizin teminat vermesi gerçekle bağdaşmamaktadır. Mücbir sebep halinin devam ettiği il ve ilçeler için bir kanun düzenlemesi yapılarak, teminat şartının kaldırılmasını veya limitin 500 bin TL’ye yükseltilmesini talep ediyoruz. Konuyla ilgili talep yazımızı ilgili bakanlıklara gönderdik, sürecin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir