MÜSİAD Malatya Şubesi'nden Ramazan Yardımı

MÜSİAD Malatya Şubesi'nden Ramazan Yardımı
MÜSİAD Malatya Şubesi, bakkal ve fırınlara ziyaretler gerçekleştirerek, vatandaşların borçlarının kaydedildiği defterlerdeki borçları ödüyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, maddi sıkıntı çeken vatandaşlara yardım etmek amacıyla her Ramazan ayında gerçekleştirdiği geleneksel bir uygulama olan zimem geleneğiyle bakkal borçlarını ödüyor. Bu zarif uygulama, "alan elin veren eli bilmez" düsturunu yaşatmak ve yardımlaşma geleneğini sürdürmek amacıyla MÜSİAD üyeleri tarafından hayata geçiriliyor. Osmanlı döneminden beri var olan bu uygulama, MÜSİAD Malatya Şubesi tarafından günümüzde de devam ettiriliyor. Her Ramazan ayında Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin ve yönetim kurulu üyeleri, mahallelerde bulunan bakkal ve fırınları ziyaret ederek vatandaşların borç defterlerindeki borçları ödüyor.

Başkan Yunus Akçin, MÜSİAD üyelerinin destekleriyle, ihtiyaç sahibi insanlara bu geleneği yaşatarak bir nebze olsun yardımcı olmak istediklerini ifade ederek, "Zimem defteri geleneğini 8 yıldır sürdürüyoruz" dedi. Başkan Yunus Akçin,

“Osmanlı'dan gelen Zimem Defteri geleneğini 8 yıldır yaşatıyoruz. Bakkal ve fırınlara ödeme güçlüğü çekenlerin borçlarını ödeyerek askıda ekmek uygulamasına katkı sağlıyoruz. Zimem Defteri, bugünkü adıyla veresiye defteri, alınan bir malın satıcı tarafından not edilerek alıcının ileriye dönük borçlandırılmasını ifade ediyor. Alan elin veren eli bilmediği, hayırda yarışmanın, yardımlaşmanın zarif usulü Zimem Defterini bizler de Malatya’da yaşatıyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir