Aksa Doğalgaz, Hatay ve Malatya'da Çocuklarla Fidan Dikim Etkinliği Düzenledi

Aksa Doğalgaz, Hatay ve Malatya'da Çocuklarla Fidan Dikim Etkinliği Düzenledi
Aksa Doğalgaz, Hatay ve Malatya'da çocuklarla birlikte fidan dikti, ardından doğanın güzelliklerini resimlediği etkinlikler düzenledi.

Şirketin yayınladığı bildiriye göre, Aksa Doğalgaz, çevre dostu adımların atılmasına ve sürdürülebilirlik çabalarının önemine vurgu yaparak farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Geçen yıl faaliyet gösterdiği bölgelerde karbon yoğun yakıtlar yerine doğal gazın kullanılmasıyla sadece 1 yılda 10,3 milyon ton daha az karbon emisyonunun gerçekleşmesini sağlayan Aksa Doğalgaz, Dünya Çevre Günü'nü "Doğamızda Var" sloganıyla Hatay ve Malatya'daki çalışanları ve çocuklarıyla kutladı. Etkinlik boyunca doğanın ve temiz havanın tadını çıkaran çocuklar, aileleriyle birlikte fidan dikti ve ardından doğanın güzelliklerini resimlere yansıttı.

Şirketin deprem bölgeleri Hatay ve Malatya'da düzenlediği etkinlikte, çocukların çevreyle ilgili bilinçlerini artırmayı ve doğayla olan etkileşimlerini güçlendirmeyi hedefleyen etkinlikler gerçekleştirildi.

Aksa Çukurova Doğalgaz ve Aksa Malatya Doğalgaz çalışanları ile çocuklarının katıldığı etkinlikte, 4-10 yaş arası çocukların aileleriyle birlikte doğayla etkileşim kurmalarını teşvik etmek için fidan dikimi etkinliği düzenlendi. Hatay'da 23, Malatya'da ise 30 fidanın toprakla buluştuğu etkinlik sonrasında resim yapma etkinliği gerçekleştirildi. Çocuklar, doğa teması altında sulu boya, parmak boyası veya kara kalem kullanarak doğanın güzelliklerini hayal güçleriyle resmettiler.

Aksa Doğalgaz, küresel iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında sürdürülebilirlik çalışmalarına odaklanıyor. Bu bağlamda, ormanlaştırma ve biyoçeşitlilik alanında faaliyet gösteren sosyal girişim Ecording to Nature ile işbirliği yapacak. Yaklaşık 100 bin tohum topu, ecoDrone'lar aracılığıyla toprağa ekilecek. Aksa Doğalgaz, aboneleri adına ülkemizde ulaşılması zor alanların yeşillendirilmesine destek olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir