Malatya'da Taksi ve Minibüs Ücretlerine Yapılan Zam Talepleri Alt Komisyona Havalandı

Malatya'da Taksi ve Minibüs Ücretlerine Yapılan Zam Talepleri Alt Komisyona Havalandı
Malatya'da taksi ve minibüs ücretleri için yapılan talepler, adil bir çözüm için alt komisyona havalandı. Karar UKOME toplantısında alınacak.

Haziran ayında gerçekleştirilen Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın taksicilerin ücretlerine, Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası'nın da minibüs ve servis ücretlerine ilişkin beklenti ve talepleri ele alındı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), katılımıyla 2024 yılı Haziran ayı genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

UKOME toplantısı, 5 Haziran 2024 Çarşamba günü Malatya Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda şehirlerarası yolcu otobüsleri için indir-bindir işlemlerine dair yer tahsisi, bazı cadde ve sokaklarda yeni trafik düzenlemelerinin yapılması, çeşitli güzergâhlarda toplu taşıma araçları için yeni durak yerlerinin belirlenmesi gibi gündem maddeleri görüşüldü.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası, taksi ücretlerine kilometre başına %122, açılış indi-bindi ücretlerine %100, birim saat başına %192 oranında zam talep ederken; Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası, minibüs ücretlerine %70, servis ücretlerine ise %50 oranında zam talebinde bulundu.

Malatya'nın içinde bulunduğu zor şartlar göz önüne alınarak, hem esnafın hem de vatandaşların hak ve menfaatine uygun bir oranın belirlenmesi için söz konusu talep alt komisyona havale edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak, kimseyi mağdur etmeyen ve tarafların memnuniyetini sağlayan bir yaklaşımda olduğu belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada, alt komisyon çalışmasının kısa sürede tamamlanarak önümüzdeki günlerde yapılacak UKOME toplantısında karara bağlanacağı ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir