Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'den Şeffaflık Vurgusu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'den Şeffaflık Vurgusu
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, göreve geldiği ilk gün maaş ödemelerinde zorluk yaşadıklarını ve bu nedenle maaşları ödeyebilmek için kredi kullandıklarını ifade etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Belediye Meclis Toplantısı'nda önceki Başkan Selahattin Gürkan'dan devralınan belediye durumunu kamuoyuna açıkladı. Konuşmasında şeffaflığı vurgulayan Er, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 17 milyar 80 milyon 45 bin 700 TL borçla devralındığını duyurdu.

MALATYA BU SÜREÇLERİ DE YAŞADI!

Konuşmasının devamında finansal kaynak arayışına girdiklerini belirten Er,

“ Bu borcun artmasına sebep şeylerden biri, yani biz kaynak arayışına girdik. Burada açık açık söylemem lazım buraya geldiğim ilk gün maaş ödemek durumundaydım. Maaşı çek ve krediyle, 85 milyonu kredi kullanarak ödedik. Yoksa personelimize maaşı ödeyemeyecektik. Dolayısıyla ne yapabiliriz, bunu nasıl ödeyebiliriz arayışına geçtik. Dedik ki gayrimenkullerimiz nelerdir? Bunlardan birkaç tane satabilirsek, belki durum düzeltiriz. En azında rutinlerimiz şey yaparız. Ankara’yla temasa geçip, orada kaynak gelene kadar bunlarla ilgili başlangıç yapmış oluruz diye düşündük ama maalesef burada da kaynak bulamadık.” dedi.

Bir önceki dönem Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın sık sık vurguladığı 'ilkler arasında' yer alan Malatya'da personelin maaş ödemeleri için yeterli kaynak bulunmaması, insanlara "Malatya bu süreçleri de yaşadı" düşüncesini uyandırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir