Malatya'dan Gelen Emekliler, Ankara'da Ekonomik Adaletsizliği Protesto Edecek

Malatya'dan Gelen Emekliler, Ankara'da Ekonomik Adaletsizliği Protesto Edecek
Malatya'dan gelen emekliler, Ankara'da düzenlenecek mitingde seslerini duyuracaklar ve ekonomik adaletsizliğe dikkat çekecekler.

Türkiye'nin gerçek sorunlarına odaklanacaklarını ve emeklilerin taleplerini dile getirecekleri bir platform oluşturacaklarını söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 26 Mayıs'ta Ankara'da bir emekli mitingi düzenleyecek. Bu mitinge katılmak için Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şubesi, CHP'nin daveti üzerine Ankara'ya giderek emeklilerin sorunlarını ve taleplerini dile getirmeye çalışacak.

Bes'ten Göktaş, Bu Gidişata 'dur' Diyecek!

Son 20 yılda ellerinden alınan hakları için emekliler olarak hep sessiz kaldıklarını, her haklarının gasp edildiğinde bunu kabullenip suskun kaldıklarını ve bugün ekonomik olarak zor durumda olduklarını söyleyen Göktaş, artık buna 'dur' demek için tüm emeklileri Ankara'ya davet etti.

“Depremzede Emeklilerin Problemi Kitaplara Değil Ansiklopedilere Sığmaz”

Malatya’dan Ankara’ya emekli mitingine katılacak tüm emeklilerin ulaşım masraflarının CHP tarafından karşılanacağını belirten Göktaş şunları dile getirdi:“2002 yılında bir emekli maaşı ile 13 çeyrek altın alınıyorken bugün 2,5 çeyrek ancak alınabiliyor. Bunun suçlusu iktidar sahipleri değildir. Bunun suçlusu ve sorumlusu her hakkı elinde alındığında sessiz kalan tepkisiz kalan örgütlü olmayı erteleyen ve kaderine razı olan emeklinin kendisidir. Hiç bir iktidar sahibi hakkını istemeyene hakkının pesine düşmeyene hakkını vermez. Emekliler hayatının sonbaharında aç karnımı nasıl doyururum, nasıl insan onuruna bir yaşam sürerim deseydi bugün açlık sınırını değil hangi ülkede daha rahat bir tatil yapardık onu konuşuyor olurduk. Bugün sağlık problemimiz randevu alamıyorum değil de hangi hastane hangi doktor daha iyi onun derdine düşmüş olurduk. Depremzede emeklilerin problemi kitaplara değil ansiklopedilere sığmaz ama dinleyen çözüm arayan yok. Deprem sonrası verilen vaatler özellikle cumhurbaşkanın verdiği sözler unutuldu. Özellikle depremzede emeklilere maddi destek verilmelidir, emekliye verince bölgenin esnafında üreticisi de kazanacaktır. Yani para kasada değil piyasada dönecektir. Emekliler olarak bu mitinge katkı ve destek verilmelidir. Bu mitinge destek vereceğiz o kadar çok sebebi var ki kitaplara sığmaz.Birleşik Emekliler Sendikası olarak tüm emeklilere çağrımızdir.26 Mayıs'ta yapılacak olan emekli mitingine katılalım. Ulaşım masrafları CHP tarafından karşılanacaktır. Katılacak olan emekli dostlar Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şubesine müracaat edelim” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir