Murat DEMİR

Murat DEMİR

HİRA BİSMİLLAH..

İnsanlar için, Hira Bismillah’ın ne anlama geldiğini söylemeye gerek yoktur diye düşünüyorum. İnsanların her ne olursa olsun bir işe başlamadan önceden, yapılan işin yolunda gitmesi için bizi yaratan Yüce Allah (c.c) iznini alarak başlamaktır. Çünkü her işin, her hayrın başı Bismillah’ dır.

Bende Hira Bismillah diyerek yazın hayatına ilk adımımı atmak istiyorum. Bu benim ilk makalem olacak. Burada beni yazmaya teşvik eden ilk unsur okumayı sevmek ve bu okuduklarımı insanlar ile paylaşmak istememdir. Çünkü paylaşmak insanın fıtratı gereği yapması gereken önemli bir özelliğidir. Bilgi paylaştıkça çoğalır. İnsanoğlu elindeki her türlü materyali paylaştıkça, dağıttıkça çoğalır ve bereketlenir. Bizde bu düşüncelerle yola çıkmak istedik. Tabi biz burada manen bir paylaşım içinde olmaya özen göstereceğiz. Çünkü insanoğlu her zaman birilerine muhtaçtır. Bu bir sosyal olgudur. Bu muhtaçlık maddi ve manevi bir eksiklikten kaynaklanıyor olabilir. Önemli olan bizim tarafımızdan yapılan katkı ve tamamlamadır.

İlk makalem olması münasebetiyle birazda kendimden bahsetmek istiyorum. Çünkü yazımızı okuyup istifade edecek okurlarımız kimin yazısını okuduğunu bilmeye hakları vardır. 1977 Malatya doğumlu olup halen Malatya da ikamet etmekteyim. İşletme fakültesi mezunuyum. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik belgesine sahip olup özel bir şirkette muhasebe şefi olarak çalışmaktayım. Yani tabiri caizse boğazımızdan geçecek ve hayatımızı ikame ettirecek nafakamızı muhasebeci olarak helalinden kazanmaya özen gösteren ve göstermeye de devam edecek acizane bir kulum.

Şimdi buradan okuyucularımız şöyle sorduğunu duyar gibiyim. Yazılarını hangi konular üzerine yazacaksın. Baştan şunu belirtmek isterim. Bilmediğim, doğruluğuna inanmadığım, üstüme vazife olmayan ve dostlar bizi pazarda görsün misali her konuya balıklama dalmak gibi bir düşüncede değilim. Yazılarıma eğriyi düzeltmek, yanlışı doğrudan ayırtmak daha önemlisi insanlara faydalı olmak için yazacağım. Yazılarımı ağırlıklı olarak branşım üzere yani muhasebe, ekonomi, vergi vb. konularını kaleme almaya çalışacağım.

Tabi buraya kadar her şey normal, makaleyi yazdık, yazdığımız bu makaleyi okuyucularla paylaşmak için uygun bir ortamın, ortamdan kasıt gazete köşesi, dergi veya internet portalı bulmak sorunu vardır. Kaleme aldığınız yazınızın sansürlenmeden okuyucularla buluşması başlı başına bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu iş ne ye benziyor biliyor musunuz? Elinde tohumu olup da tarlası olmayan veya tarlası olup da tohumu olmayan çiftçiye, tarlası olup da ne ekeceğine yetkililerin karar vermesi veya ne kadar ekeceğine… Benzetmeleri çoğalta biliriz ama ne demek istediğimi gayet açık bir şekilde ifade ettiğimi sanıyorum. Makalelerimi nerede, hangi ortamda okuyucularla buluşturacağım diye düşünürken Malatya Gerçek Haber Portalı İmtiyaz sahibi Hasan Yağmur ağabey ile tanıştık ve yazılarımızı sorumluluğun tarafımızdan olması şartı ile yayınlayacağını beyan etti. Hatıra defterlerini hatırlarsınız, lise yılların da askerlik de. Belki sizinde vardır. Muhtemelen klasik olan “bu kalbin kadar temiz sayfayı bana ayırdığın için” cümlesini hepimizde yazmışızdır. İşte bizde Malatya Gerçek Haber Portalı İmtiyaz sahibi Hasan Yağmur’a makalelerimizi yayınlayacağından, bize bu sayfayı açtığından dolayı buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz.

İlk yazıma burada nokta koyarken, diğer yazacağımız yazılar için,

Hira Bismillah.

Murat DEMİR
Mali Müşavir

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat DEMİR Arşivi