Türkiye'nin Fay Hızları: KAF ve DAF Zonları Her Yıl Kırılıyor

Türkiye'nin Fay Hızları: KAF ve DAF Zonları Her Yıl Kırılıyor
MTA'nın Diri Fay Hatları ve yer bilimleri portalı, Türkiye'nin tektonik hareketlerini görselleştiriyor ve güncel gelişmeleri sunuyor.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) geliştirdiği Diri Fay Hatları ve online yer bilimleri portalı, Türkiye'nin tektonik hareketlerini görselleştiriyor ve güncel gelişmeleri ziyaretçilere sunuyor.

Dinamik faylar için yapılan arazi incelemeleri, hendek çalışmaları, toplanan verilerin değerlendirilmesi, uydu görüntüleri ve hava fotoğraflarıyla desteklenen laboratuvar analizleri ve GPS ile veri birleştirme çalışmaları, temel araştırma bileşenlerini oluşturuyor.

Tüm verilerin sayısal ortama aktarılmasıyla diri fay haritaları oluşturuluyor. Türkiye'deki deprem araştırmaları, bu harita verisini yoğun şekilde kullanarak gerçekleştiriliyor.

MTA, 1935'ten beri deprem jeolojisi ve diri faylar hakkında bilgi üretiyor. 70'lerden itibaren proje bazlı çalışmalarla Türkiye'nin ilk Diri Fay Haritasını 1992'de yayımladı. Bu harita, ülkenin aktif tektoniğinin anlaşılması ve deprem tehlikesinin değerlendirilmesinde temel veri kaynağı oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir